Рецепти малосольних кабачків швидкого приготування: в пакеті, хрустких, з оцтом

10

У кулінарії кабачки використовують в тушкованому або запеченому вигляді, як доповнення до гарніру. Є багато способів заготовки на зиму у вигляді ікри, солоними або маринованими. Але також можна зробити малосольні кабачки швидкого приготування для вживання відразу, наприклад, з молодою картоплею. Блюдо виходить з пікантним смаком і ароматом тих спецій, які використовували за рецептом.

Секрети приготування

Для переробки беруть невелику кількість сировини, досить 1-2 кабачків. Мета-приготувати закуску малосольну, значить, залишати шматочки овочів в маринаді тривало немає сенсу.

важливо! через 2-2, 5 дня за смаком кабачки стануть солоними і жорсткими, тому заготовляють таку кількість, щоб його можна було використовувати протягом 24 годин.

Якщо овочі молоді, їх переробляють зі шкіркою. У старіших вона жорстка, в процесі швидкого приготування структура не стане м’якою. В останньому випадку, верхню частину зрізають тонким шаром, можна скористатися спеціальним пристосуванням для чищення картоплі.

Вибір овочів

Переробляють кабачки невеликого розміру, молоді, щоб насіння не були жорсткими, а середина м’якою, пористої

В магазині або на ринку вибирають сировину без ознак гниття, темних плям, м’яких ділянок і подряпин на поверхні.

Рада! для засолювання швидким способом віддають перевагу сортам з тонкою шкіркою, гладкою, однотонно пофарбованої.

Перед приготуванням сировину миють і витирають чистою серветкою. Якщо овочі вирощені самостійно і сумнівів в їх якості немає, а на поверхні видно небажані ділянки, їх акуратно зрізають тонким шаром.

Переробка сировини-процес швидкий і нетрудомісткий. Готовим блюдо буде відразу через кілька хвилин або потрібно дати йому постояти не більше восьми годин, все залежить від способу приготування. Рецептів багато, можна вибрати на будь-який смак. Основний інгредієнт: сіль і часник. Решта компонентів, наприклад, мед, оцет, лимон, набір пряних трав – за бажанням. Можна швидко посолити кабачок, помістивши його в пакет або зробити малосольним в будь-якій зручній ємності. Нижче кілька найпоширеніших, нескладних рецептів хрусткою, смачною закуски.

Інгредієнти:

  • цукіні — 500 г;
  • кріп – 1,5 пучка;
  • часник – 4 часточки:
  • сіль – 2 ст.л. З гіркою.

Швидкий спосіб, як зробити в пакеті малосольні кабачки:

  1. формують сировину кільцями, можна часточками, як кому подобається.
  2. заготовку кладуть в звичайний фасувальний пакет.
  3. нарізають часник кільцями або квадратними частинами, відправляють до кабачків.
  4. додають шинкований кріп.
  5. всі компоненти засипають сіллю.
  6. пакет зав’язують, кілька разів струшують, щоб все перемішати.
  7. кладуть в миску.

Залишають кабачки для швидкого приготування приблизно на вісім годин при кімнатній температурі.

Продукт виходить смачний, соковитий з приємним ароматом, хрусткий

Малосольні кабачки з медом швидкого приготування

Інгредієнти:

  • кабачки-500-600 г;
  • мед – 2 ст.л.;
  • сіль – 1,5 ст. Л.;
  • часник – 1 головка;
  • рослинна олія – 100 мл;
  • кріп – 4-5 гілочок;
  • червоний або чорний мелений перець – за смаком.

Як швидко зробити малосольні кабачки:

  1. оброблену сировину ріжуть кружечками шириною по 1-1, 5 см.
  2. складають в глибоку миску і залишають на 30 хв.
  3. кріп дрібно шаткують і з’єднують з рослинним маслом.
  4. додають роздавлений часник, сіль, перець і мед. Всі компоненти ретельно змішують.
  5. на дні миски з’явиться сік з кабачків, його повністю зливають.
  6. заправляють нарізку сумішшю, перемішують.

Це один з швидких рецептів малосольних кабачків, вони будуть готові через 10-15 хв.

Вживають, як самостійну закуску або подають до макаронів, картоплі

Рецепт малосольних кабачків швидкого приготування з оцтом

Один з поширених швидких способів приготувати малосольні кабачки – в звичайному фасувальному пакеті. Для цього будуть потрібні:

  • кабачки – 700 г;
  • лимон-1 шт.
  • яблучний оцет – 100 мл;
  • базилік – 2 гілочки;
  • цукор – 90 г;
  • морква – 1 шт. Середнього розміру;
  • часник – 3 зубці;
  • кріп і петрушка – по 0,5 пучка кожного;
  • насіння коріандру – 1 ч. Л.;
  • сіль – 1,5 ч. Л.

Рецепт швидкого приготування малосольной закуски:

  1. лимон ділять на дві частини. З одного знімають цедру (верхній шар кірки).
  2. подрібнюють за допомогою дрібної терки, кладуть в сковороду.
  3. з усього цитруса беруть сік і заливають їм крихту.
  4. додають цукор, ставлять на плиту і кип’ятять хвилини дві, щоб розчинилися кристали.
  5. у рідину кладуть базилік, варять ще пару хвилин, відключають і дають охолонути.
  6. фігурним ножем формують кабачок тонкими слайсами, викладають в пакет.
  7. зверху засипають натерту довгою соломкою моркву.
  8. видавлюють часник. Посипають дрібно нарізаною зеленню.
  9. у ступці подрібнюють в порошок коріандр, додають в заготовку.
  10. зверху засипають сіль і поливають оцтом.
  11. фільтрують цедру через дрібне сито, сік відправляють до кабачків.

Пакет зав’язують, все перемішують, кладуть в миску, встановлюють гніт і поміщають в холодильник на дві години. Акуратно дістають малосольні шматочки з соку і викладають на блюдо.

Морква служить не тільки прикрасою закуски, але і доповненням її смаку

Малосольні кабачки з хріном

Швидкий рецепт для любителів гострої закуски.

Інгредієнти:

  • цукіні — 0,5 кг;
  • вода – 1 л;
  • сіль і цукор-по 1 ст. Л.;
  • корінь хрону — 1 шт.;
  • часник – 3 зубці;
  • стебла кропу – 1 пучок;
  • лавровий лист-1 шт.

Приготування:

  1. корінь хрону обробляють від верхнього жорсткого шару і пропускають через м’ясорубку.
  2. овочі формують кільцями, поміщають в скляну банку разом з подрібненим часником і стеблами кропу.
  3. з’єднують у воді сіль, цукор і лавровий лист, варять 5 хв., остуджують.
  4. у нарізку відправляють хрін і заливають розсолом.

Закривають банку і залишають в кімнаті, через добу закуска буде готова до подачі.

Овочі виходять хрусткими, гострими, з вираженим ароматом часнику і хрону

Малосольні кабачки в пакеті з соєвим соусом

Компоненти:

  • кабачки – 400-500 г (2 шт.);
  • соєвий соус – 1 ст. Л.;
  • кріп – 2 гілочки;
  • петрушка – 2 стебла з листям;
  • оцет (яблучний) – 30 г;
  • оливкова або соняшникова олія – 100 мл;
  • часник – 2 зубчики.

Важливо! готове блюдо буде через 10 хвилин після з’єднання всіх інгредієнтів

Соєвий соус солоний, тому сіль в рецепт не входить.

Послідовність швидкого отримання малосольних молодих кабачків, приготованих в пакеті:

  1. починають переробку з маринаду. У миску вливають соєвий соус, масло, оцет.
  2. кабачки нарізають тонкими кільцями, кладуть в окрему ємність.
  3. шаткують зелень, на дрібній тертці подрібнюють часник, перемішують з попередньою заготівлею.
  4. поміщають нарізку в пакет і заливають маринадом.

Герметично зав’язують і кілька разів струшують, залишають на 10-15 хв.

Для цього рецепта використовують тільки молоді овочі

Малосольні кабачки в пакеті хрусткі

Склад (на 1 кг):

  • часник-2-4 часточки;
  • кріп – 0,5 пучка;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 1 ст.л. Без гірки;
  • оцет 6% — 30 мл;
  • лавровий лист – 1 шт.
  • гвоздика, коріандр, перець горошком, кардамон, естрагон – за смаком.

Приготування малосольних кабачків:

  1. у каструлю виливають воду, додають всі пряні спеції і сіль.
  2. ставлять на вогонь, кип’ятять дві хвилини.
  3. нарізають овочі шматочками по 3 см.
  4. перекладають нарізку в скляну ємність.
  5. засипають в банку дрібно нарізаний кріп і часник, формований кільцями.
  6. ємність закривають і добре струшують, щоб вміст рівномірно перемішалося.
  7. остуджують маринад до 500, в заготовку додають оцет і заливають кабачки.

Ємність закривають і залишають при кімнатній температурі до повного охолодження, потім переміщують в холодильник на 5-6 годин.

Закуска виходить пряна і хрустка

Малосольні кабачки з лимоном

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт. (350-400 г).
  • гілочки смородини – 2 шт.
  • кріп – 3 парасольки;
  • часник – 1 середня головка;
  • лимон – 1/2 шт.;
  • чорний перець – 15 горошин;
  • сіль – 60 г.

Швидкий рецепт малосольних овочів:

  1. дно скляної банки об’ємом 1 л закривають гілочкою смородини і парасолькою кропу, 7 шт.перцю.
  2. головку часнику не обробляють від шкірки і не розбирають на зубці, просто розрізають поперек на 3 рівні частини. Одну з них кладуть на дно.
  3. овоч формують соломкою, заповнюють ½ частина ємності і заливають соком з половини лимона. Кладуть ще одну частину часнику, що залишилися горошини перцю, кріп.
  4. заповнюють банку. Наверх йде парасолька кропу, смородина і третя частина часнику.
  5. у мисці сіль розчиняють гарячою водою, відправляють до заготівлі.
  6. зверху до країв ємність заповнюють звичайною холодною водою з-під крана, закривають.

Банку ставлять в холодильник.

Через п’ять годин після закладки можна подавати до столу малосольну закуску

Пряні кабачки

Розрахунок на 0,5 кг овочів:

  • петрушка, базилік, кріп, кінза (зелень) – по 2 гілочки;
  • гвоздика – 2 шт.:
  • запашний і чорний перець – 3 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • листя вишні, чорної смородини – по 2 шт.;
  • лавр – 1 шт.
  • сіль і цукор-по 1,5 ст.л.;
  • вода – 1 л.;
  • часник – 1 середня головка.

Як швидко отримати пряний продукт:

  1. овочі тонко нарізають будь-якою зручною формою, кладуть в миску.
  2. у каструлі з’єдную цукор, сіль, варять 2-4 хв., відставляють, щоб рідина охолола.
  3. на дно ємності кладуть по 1 шт.зелені і листя.
  4. видавлюють сік з лимона, 1/2 частина цитруса ріжуть на довільні шматочки.
  5. викладають шарами нарізку, чергуючи з усіма пряними спеціями і лимоном.
  6. зверху виливають сік і закривають інгредієнтами, які поміщені на дно.
  7. заповнюють маринадом і відправляють на вісім годин в холодильник.

Перед подачею рідину зливають, а шматочки викладають на блюдо.

Для любителів гострого смаку можна додати в заготовку перець чилі

Термін придатності і правила зберігання

Після приготування в фасувальному пакеті або в іншій ємності закуску відправляють на полицю холодильника. Термін придатності залежить від рецепта. З використанням гарячого маринаду продукт не втрачає харчову цінність в межах двох тижнів. Екземпляри у власному соку, просто засипані сіллю, рекомендовано вжити протягом 24 годин. Залитий холодною водою з сіллю кабачок можна зберігати сім діб, але потрібно бути готовим до того, що з кожним днем шматочки будуть більш солоні.

Висновок

Малосольні кабачки швидкого приготування – один із способів зробити закуску для вживання відразу або через кілька годин. Рецепти швидкі, нескладні, можна вибрати з розсолом або маринадом, або просто пересипати заготовку сіллю. Додати будь-які спеції в переважній для кожного кількості.