Як вибрати підлогову плитку для кухні?


Керамічна плитка довговічна, практична, красива, але враховуючи, що на кухні доведеться проводити багато часу, до вибору плитки потрібно підходити з особливою пристрастю. Розлита вода, шматочки їжі, що потрапили на підлогу, можуть стати причиною великих неприємностей.  Рекомендую почитати на сайте

Для підлогової плитки, яка вибирається на кухню, дуже важливі два показники: поверхнева твердість і зносостійкість, від яких залежить як довго прослужить вам плитка. Перший показник – поверхнева твердість визначається по шкалі МООСА, перший клас – це м’які матеріали (тальк наприклад), десятий клас – найбільш тверді (алмаз). Зазвичай показник твердості підлогового покриття зазначено в супровідній документації. Зносостійкість визначають за шкалою PEI (від I до V). Плитка першої групи використовується там, де невеликий рух, матеріали з п’ятої групи використовуються в супермаркетах.

Ще один показник – стійкість до хімічного впливу. На кухні ми постійно маємо справу з різними засобами побутової хімії для прибирання і миття посуду, і важливо знати наскільки плитка стійка до інтенсивного впливу хімічних речовин. Позначення АА говорить про те, що плитка не боїться хімічного впливу, у плитки з маркуванням А вона трохи нижче, а матеріали з символами В», «С» і «Д» мають дуже низьку опірність.

Що стосується кольору і структури плитки, то це справа особистих уподобань. Однак, врахуйте, що на гладкій світлої плитці будуть видні всі плями, ніж на темній плитці з зернистою структурою. Але чорної глянсової поверхні помітніше всі подряпини, а рельєфна плитка вимагає більш ретельного прибирання.