Подають гарячі алкогольні коктейлі в келихах «айріш-кава» або келихах для пуншу. Вони зроблена із загартованого скла, мають зручну ручку і прозорі, щоб насолоджуватися не тільки смаком і ароматом, але і видом.
8 найкращих гарячих напоїв для нового року
- глінтвейн
- міцний білий глінтвейн
- глінтвейн гарячий француз
- збитень з вином
- кавовий пунш
- гарячий пунш з текілою
- медовий грог
- тодді бренді
Глінтвейн
- сухе червоне вино — 750 мл
- коньяк (або бренді) — 2 ст. Л.
- апельсин — 1 шт.
- лимон, тільки сік — 2 кружечка
- цукор — 3 ст. Л.
- гвоздика-за смаком
- перець духмяний-4-5 горошин
- кориця-2 палички
Як готувати глінтвейн:
Застроміть в шкірку апельсина бутони гвоздики і відріжте цей гурток – він повинен стати схожим на штурвал корабля. Покладіть його разом з кружками лимона, корицею і перцем в неглибоку каструлю (сам апельсин більше не знадобиться). Влийте 1 склянку води і на повільному вогні доведіть до кипіння. Кип’ятіть 2-3 хв. Зніміть з вогню і дайте настоятися під кришкою 15 хв.
У каструлю з товстим дном влийте вино, всипте цукор і нагрівайте на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
Коли вино стане досить гарячим, додайте коньяк і відвар зі спеціями. Потримайте на вогні ще 1 хв., потім розлийте в жароміцні келихи або прозорі гуртки.
рада
Не варто купувати для глінтвейну дорогі вина-навіть для дорогих гостей. Їх краще випити наступного разу, не підігріваючи. Але і зовсім погані і дешеві теж не купуйте – глінтвейн вийде несмачним, як його не маскуй спеціями. І ніколи не підігрівайте глінтвейн вдруге – краще робіть порціями, у міру потреби приготуєте ще.
Міцний білий глінтвейн
- біле напівсолодке вино — 1 пляшка
- білий ром — 2/3 склянки
- лайм — 2 шт.
- лимон, тільки сік — 1 шт.
- кумкват — жменю
- цукор коричневий — 4 ст. Л.
- кардамон — 1 ст. Л. Коробочок
- горіх мускатний-1/5 шт.
Як готувати білий глінтвейн:
Вимийте кумквати, лайми і лимон щіткою. Кумквати наріжте кружечками, лайми і лимон – часточками. У великій мисці залийте підготовлені цитрусові вином з ромом, накрийте плівкою і залиште на 2-4 ч. Залийте 1 склянкою холодної води у великому сотейнику кардамон, мускатний горіх і цукор, доведіть до кипіння і готуйте 5 хв. Потім влийте вино з цитрусовими, доведіть майже до кипіння (не кип’ятіть!!!) і розлийте по жароміцних гуртках або келихах. Не нагрівайте глінтвейн повторно!
Глінтвейн гарячий француз
- вино червоне ( наприклад, мерло) — 1/2 л
- лікер grand marnier-1 ст. Л.
- цукор коричневий — 2 ст. Л.
- сік апельсиновий — 2 ст. Л.
- сік лимонний — 2 ст. Л.
- лимонні скоринки — 4 шт.
- апельсинові скоринки — 4 шт.
Як готувати глінтвейн гарячий француз:
Всі інгредієнти змішати і довести до кипіння (не кип’ятити!). Перемішати і розлити по термостійким келихах, за бажанням процідивши.
Збитень з вином
- вино червоне сухе-200 мл
- мед-150 г
- гвоздика — 3 бутони
- кардамон — 3 коробочки
- лимонна цедра-1 лимон
- кориця-1 щіпка
- горіх мускатний — 1 щіпка
Як готувати збитень з вином:
У каструлю влити 800 мл води, покласти лимонну цедру і мед. Дати закипіти. Варити на слабкому вогні 7-8 хв. Додати гвоздику, кардамон, корицю і мускатний горіх. Готувати ще 5 хв.
Влити вино, довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Дати настоятися в теплому місці 30 хвилин. Процідивши. Подавати гарячим.
до речі
У той час як квас завжди був літнім російським національним напоєм, збитень був зимовим. Збитнями з різними добавками торгували на вулицях, в трактирах, на базарах і ярмарках. Він дуже простий в приготуванні і при цьому дуже корисний. Його готують, уварюючи мед з цукром і різними прянощами. Збитень добре зігріває організм і оберігає від простудних захворювань.
Кавовий пунш
- свіжозварена кава — 300 мл
- червоне сухе вино — 200 мл
- коньяк — 50 мл
- цукор — 4-6 шматочків
- апельсини — 1 шт.
Як готувати кавовий пунш:
Зварити міцну каву. Кава дуже дрібно змолоти. Воду довести до кипіння, всипати каву, розмішати. Як тільки утворилася на поверхні піна почне підніматися, зняти з вогню. Дрібне сито накрити щільною паперовою серветкою (можна також використовувати спеціальний фільтр для кавоварки). Профільтрувати кави.
Вино підігріти на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Додати підігріте вино і коньяк в каву.
Апельсин ретельно вимити, обсушити. Шматочки цукру потерти об апельсинову кірку-цукор повинен увібрати цитрусовий аромат. Розлити каву по чашках, додати в напій цукор.
рада
Цей напій має свій неповторний аромат. Тому для його приготування ми радимо використовувати класичні сорти кави без ароматичних добавок.
Гарячий пунш з текілою
- текіла-0,5 л
- свіжовичавлений грейпфрутовий сік — 100 мл
- лимонний сік-1 лимон
- апельсиновий сік-1 апельсин
- сік лайма-1 лайм
- кориця-1 паличка
- свіжозаварений солодкий чорний чай-2 чашки
Як готувати гарячий пунш з текілою:
Текілу змішати в сотейнику з соками, додати корицю. Довести до кипіння, але не кип’ятити. Зняти з вогню, влити чай, вийняти корицю і розлити по вогнетривким склянках.
Медовий грог
- яблучний сік або сидр-1 л
- мед-0,25 склянки
- масло вершкове — 2 ст. Л.
- кориця — 1 паличка
- тертий мускатний горіх — 0,25 ч. Л.
- світлий ром — 250 мл
Як готувати медовий грог:
У каструлі змішати всі інгредієнти, крім рому. Довести до кипіння і кип’ятити на середньому вогні 5-7 хв.
Тодді бренді
- бренді — 40 мл
- мед — 30 мл
- окріп — 110 мл
- лимон — 1 гурток
- апельсин — 1 гурток
- мелена гвоздика, кориця, мускатний горіх — за смаком
- цукор ванільний-1 щіпка
Як готувати тодді бренді:
У жаростійкий келих додати всі інгредієнти, крім води. Розмішавши. Прогріти келих над парою, потім влити окріп.
Кращі рецепти кави
Застуда: способи лікування їжею