Гарячі глінтвейн, пунш, збитень, грог і тодді бренді, щоб зігрітися взимку

52

Подають гарячі алкогольні коктейлі в келихах «айріш-кава» або келихах для пуншу. Вони зроблена із загартованого скла, мають зручну ручку і прозорі, щоб насолоджуватися не тільки смаком і ароматом, але і видом.

8 найкращих гарячих напоїв для нового року

  1. глінтвейн
  2. міцний білий глінтвейн
  3. глінтвейн гарячий француз
  4. збитень з вином
  5. кавовий пунш
  6. гарячий пунш з текілою
  7. медовий грог
  8. тодді бренді

Глінтвейн

  • сухе червоне вино — 750 мл
  • коньяк (або бренді) — 2 ст. Л.
  • апельсин — 1 шт.
  • лимон, тільки сік — 2 кружечка
  • цукор — 3 ст. Л.
  • гвоздика-за смаком
  • перець духмяний-4-5 горошин
  • кориця-2 палички

Як готувати глінтвейн:

Застроміть в шкірку апельсина бутони гвоздики і відріжте цей гурток – він повинен стати схожим на штурвал корабля. Покладіть його разом з кружками лимона, корицею і перцем в неглибоку каструлю (сам апельсин більше не знадобиться). Влийте 1 склянку води і на повільному вогні доведіть до кипіння. Кип’ятіть 2-3 хв. Зніміть з вогню і дайте настоятися під кришкою 15 хв.

У каструлю з товстим дном влийте вино, всипте цукор і нагрівайте на повільному вогні, не доводячи до кипіння.

Коли вино стане досить гарячим, додайте коньяк і відвар зі спеціями. Потримайте на вогні ще 1 хв., потім розлийте в жароміцні келихи або прозорі гуртки.

рада

Не варто купувати для глінтвейну дорогі вина-навіть для дорогих гостей. Їх краще випити наступного разу, не підігріваючи. Але і зовсім погані і дешеві теж не купуйте – глінтвейн вийде несмачним, як його не маскуй спеціями. І ніколи не підігрівайте глінтвейн вдруге – краще робіть порціями, у міру потреби приготуєте ще.

Міцний білий глінтвейн

  • біле напівсолодке вино — 1 пляшка
  • білий ром — 2/3 склянки
  • лайм — 2 шт.
  • лимон, тільки сік — 1 шт.
  • кумкват — жменю
  • цукор коричневий — 4 ст. Л.
  • кардамон — 1 ст. Л. Коробочок
  • горіх мускатний-1/5 шт.

Як готувати білий глінтвейн:

Вимийте кумквати, лайми і лимон щіткою. Кумквати наріжте кружечками, лайми і лимон – часточками. У великій мисці залийте підготовлені цитрусові вином з ромом, накрийте плівкою і залиште на 2-4 ч. Залийте 1 склянкою холодної води у великому сотейнику кардамон, мускатний горіх і цукор, доведіть до кипіння і готуйте 5 хв. Потім влийте вино з цитрусовими, доведіть майже до кипіння (не кип’ятіть!!!) і розлийте по жароміцних гуртках або келихах. Не нагрівайте глінтвейн повторно!

Глінтвейн гарячий француз

  • вино червоне ( наприклад, мерло) — 1/2 л
  • лікер grand marnier-1 ст. Л.
  • цукор коричневий — 2 ст. Л.
  • сік апельсиновий — 2 ст. Л.
  • сік лимонний — 2 ст. Л.
  • лимонні скоринки — 4 шт.
  • апельсинові скоринки — 4 шт.

Як готувати глінтвейн гарячий француз:

Всі інгредієнти змішати і довести до кипіння (не кип’ятити!). Перемішати і розлити по термостійким келихах, за бажанням процідивши.

Збитень з вином

  • вино червоне сухе-200 мл
  • мед-150 г
  • гвоздика — 3 бутони
  • кардамон — 3 коробочки
  • лимонна цедра-1 лимон
  • кориця-1 щіпка
  • горіх мускатний — 1 щіпка

Як готувати збитень з вином:

У каструлю влити 800 мл води, покласти лимонну цедру і мед. Дати закипіти. Варити на слабкому вогні 7-8 хв. Додати гвоздику, кардамон, корицю і мускатний горіх. Готувати ще 5 хв.

Влити вино, довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Дати настоятися в теплому місці 30 хвилин. Процідивши. Подавати гарячим.

до речі

У той час як квас завжди був літнім російським національним напоєм, збитень був зимовим. Збитнями з різними добавками торгували на вулицях, в трактирах, на базарах і ярмарках. Він дуже простий в приготуванні і при цьому дуже корисний. Його готують, уварюючи мед з цукром і різними прянощами. Збитень добре зігріває організм і оберігає від простудних захворювань.

Кавовий пунш

  • свіжозварена кава — 300 мл
  • червоне сухе вино — 200 мл
  • коньяк — 50 мл
  • цукор — 4-6 шматочків
  • апельсини — 1 шт.

Як готувати кавовий пунш:

Зварити міцну каву. Кава дуже дрібно змолоти. Воду довести до кипіння, всипати каву, розмішати. Як тільки утворилася на поверхні піна почне підніматися, зняти з вогню. Дрібне сито накрити щільною паперовою серветкою (можна також використовувати спеціальний фільтр для кавоварки). Профільтрувати кави.

Вино підігріти на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Додати підігріте вино і коньяк в каву.

Апельсин ретельно вимити, обсушити. Шматочки цукру потерти об апельсинову кірку-цукор повинен увібрати цитрусовий аромат. Розлити каву по чашках, додати в напій цукор.

рада

Цей напій має свій неповторний аромат. Тому для його приготування ми радимо використовувати класичні сорти кави без ароматичних добавок.

Гарячий пунш з текілою

  • текіла-0,5 л
  • свіжовичавлений грейпфрутовий сік — 100 мл
  • лимонний сік-1 лимон
  • апельсиновий сік-1 апельсин
  • сік лайма-1 лайм
  • кориця-1 паличка
  • свіжозаварений солодкий чорний чай-2 чашки

Як готувати гарячий пунш з текілою:

Текілу змішати в сотейнику з соками, додати корицю. Довести до кипіння, але не кип’ятити. Зняти з вогню, влити чай, вийняти корицю і розлити по вогнетривким склянках.

Медовий грог

  • яблучний сік або сидр-1 л
  • мед-0,25 склянки
  • масло вершкове — 2 ст. Л.
  • кориця — 1 паличка
  • тертий мускатний горіх — 0,25 ч. Л.
  • світлий ром — 250 мл

Як готувати медовий грог:

У каструлі змішати всі інгредієнти, крім рому. Довести до кипіння і кип’ятити на середньому вогні 5-7 хв.

Тодді бренді

  • бренді — 40 мл
  • мед — 30 мл
  • окріп — 110 мл
  • лимон — 1 гурток
  • апельсин — 1 гурток
  • мелена гвоздика, кориця, мускатний горіх — за смаком
  • цукор ванільний-1 щіпка

Як готувати тодді бренді:

У жаростійкий келих додати всі інгредієнти, крім води. Розмішавши. Прогріти келих над парою, потім влити окріп.

Кращі рецепти кави

Застуда: способи лікування їжею

Предыдущая статьяОсвещение
Следующая статьяРеставрація старих колод: протез, коронка, вкладка