Кабачкові рулетики на зиму

20

Кабачок забезпечує організм калієм та іншими корисними мікроелементами. Крім того, цей овоч відноситься до дієтичних. Його люблять вживати в їжу ті, хто дотримується норм правильного харчування або сидить на дієті. Рулетики з кабачків на зиму відмінно підходять для приготування різних страв.

Особливості приготування

Головна умова, яку повинна дотримуватися господиня під час консервування кабачків рулетиками на зиму, правильно нарізати овочі. Щоб отримати тонкі пластини товщиною 2-3 мм, необхідно скористатися овощечисткой, або використовувати ніж для шинкування капусти. Отримати ароматну заготовку допоможуть спеції. Досвідчені господині рекомендують використовувати лавровий лист і 2 види перцю.

Вибір і підготовка овочів

Для заготівлі рулетиків з кабачків на зиму вибирають свіжі овочі. Вони повинні бути молочної стиглості з пружною шкіркою, без пошкоджень. Найкраще вибирати цукіні. Вони невеликого розміру, мають ніжну шкірку.

Великі плоди для приготування рулетиків брати не рекомендується. У них пухка м’якоть, крім того, утворюються насіння, які не дають зробити тонкі пластини.

При виборі моркви також не слід брати пошкоджені, з явними ознаками псування, коренеплоди.

Перед приготуванням рулетиків моркву миють, чистять, нарізають слайсами

Підготовка тари

Від того, наскільки правильно підготовлена тара, залежить смак заготовок, а також те, чи буде консервація зберігатися тривалий час. Для заготівлі рулетиків з кабачків на зиму використовують банки ємністю 0,5-1 л.

Як правильно підготувати тару:

  1. ємності миють мильно — содовим розчином.
  2. гвинтові кришки поміщають в сотейник з водою, кип’ятять протягом 3 хвилин.
  3. тару стерилізують парою, встановивши банку на спеціальне кільце. Кожну ємність тримають над парою протягом 5 хв.
  4. тару ставлять на чистий кухонний рушник, щоб стік конденсат.

На замітку! можна стерилізувати банки в духовій шафі. Тару розставляють на деко. Включають духовку, виставляють температуру 100⁰с. Ємності відправляють в шафу, чекають, поки вода повністю висохне.

Як приготувати рулети з кабачків на зиму

Смачних і оригінальних рецептів з фото приготування рулетиків з кабачків на зиму дуже багато. Кожна господиня вибирає з великої кількості той, який відповідає всім вимогам і побажанням домочадців.

Класичний рецепт

Заготівля маринованих кабачків на зиму дозволяє цілий рік готувати класичні страви

Вони стануть прикрасою святкового столу, навіть коли сезон пройшов.

Інгредієнти:

  • кабачки – 1 кг;
  • вода-1 л;
  • по 1 ст. Л. Столового оцту на 0,5 л банку.

Алгоритм дій з приготування рулетиків на зиму:

  1. плоди миють, шкірку не знімають.
  2. овоч нарізають слайсами (уздовж).
  3. довгі тонкі пластини овальної форми згортають, щільно укладають в банки.
  4. у тару вливають столовий оцет, потім заготовку заливають окропом.

Стерилізують кабачки сім хвилин. Потім ємності витягують з каструлі, закочують.

Рулетики з кабачків на зиму без стерилізації

Мариновані овочі виглядають дуже апетитно

Кабачки, заготовлені на зиму за цим рецептом, можна не тільки використовувати для приготування рулетиків з начинкою, вони можуть бути самостійною закускою.

Інгредієнти:

  • кабачки-0,5 кг;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • яблучний оцет-25 мл;
  • кухонна сіль – 25 г;
  • цукор-2 ст. Л.;
  • зубки часнику– 4-5;
  • пекучий чилі-0,5 шт.;
  • насіння гірчиці-1 ст. Л.;
  • зелень кропу-25 г.

Як правильно приготувати рулетики на зиму:

  1. плоди миють, просушують.
  2. овочі нарізають тонкими пластинами.
  3. пекучий перець розрізають на кілька частин, болгарський шаткують соломкою.
  4. у підготовлені банки розкладають спеції, зелень і часник.
  5. пластини згортають в рулети, в кожен «вплітають» часточку болгарського перцю. Укладають в підготовлені ємності.
  6. рулетики заливають розсолом, приготованим з води і цукру.

Ємності закочують, утеплюють на добу. Після цього продукт відправляють в комору.

Увага! якщо не виходить скрутити рулети, значить, кабачок нарізаний занадто товсто.

Щоб закрутити слайси, необхідно присолити їх, потім залишити на 40-60 хв.після цього овоч промивають від солі, готують за рецептом.

Рулетики на зиму з кабачків з морквою

Кабачки на зиму рулетиками часто роблять з морквою, яка надає страві незвичайний смак і аромат

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки-500 г;
  • морква – 150 г;
  • часник-2 зубчики;
  • кріп-1 парасолька;
  • базилік – 5-6 листочків;
  • петрушка – 3 гілочки.

Інгредієнти для приготування маринаду:

  • вода-500 мл;
  • оцет столовий – 20 г;
  • цукор – 25 г;
  • сіль – 20 г;
  • приправа для моркви по-корейськи – 5 г.

Рецепт приготування рулетиків на зиму:

  1. овочі миють. Плоди нарізають тонкими пластинами.
  2. у ємність закладають зелень, дрібно нарізаний часник.
  3. закручують пластину моркви в трубку, поверх її обмотують тонко порізаним слайсом з кабачка.
  4. рулетики укладають в заздалегідь підготовлені банки, не добираючи до верху 2-3 см.
  5. у сотейнику варять маринад, але оцтову есенцію відразу не додають.
  6. киплячий розсіл розливають по ємностей, не доливаючи до верху 2 см.

Через 15 хв. Ємності ставлять у велику каструлю. Стерилізують 5 хв., потім вливають оцет, закривають.

Мариновані кабачки рулетиками на зиму пальчики оближеш

У поєднанні з медом рулетики набувають пікантний смак

Інгредієнти:

  • молодий кабачок-600 г;
  • мед – 1 ст. Л.;
  • сушені трави – за смаком;
  • гірчиця зернова – 1 ч. Л.;
  • пекучий чилі – за смаком;
  • перець духмяний горошком – 3 шт.;
  • часник – 1 зубок;
  • сіль – 1 ст. Л.

Як приготувати рулетики на зиму:

  1. овочі миють. Нарізають тонкими пластинами.
  2. у підготовлену тару складають суху зелень, дрібно порізаний часник, гірчицю і перець.
  3. кабачок закручують в рулетики, укладають в банку.
  4. у ємність наливають окріп.
  5. через 5 хв.рідину зливають в сотейник, знову ставлять на плиту, доводять до кипіння.
  6. киплячий розсіл знімають з вогню, закладають оцет і мед.

Рідина заливають в банки, герметично закривають.

Мариновані кабачки рулетиками з огірками на зиму

Кабачок хороший тим, що поєднується з будь-якими овочами

Овочеве блюдо набуває незвичайний і приємний смак, якщо в банку зробити асорті.

Інгредієнти:

  • кабачки середнього розміру-3-4 шт.;
  • огірки-3-4 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • часник – 3-4 зубки;
  • перець духмяний і чорний горошком – по 3-4 шт.

Для маринаду:

  • вода-1 л;
  • столовий оцет – 40 мл;
  • цукор – 3 ст. Л.;
  • сіль – 1 ст. Л.

Рецепт приготування рулетиків з кабачків і огірків на зиму:

  1. овочі миють. Огірок і кабачок ріжуть на тонкі пласти. Моркву натирають на тертці.
  2. пласт огірка кладуть поверх кабачка, згортають в рулетики.
  3. на дно підготовленої тари кидають часник, перець, натерту моркву. Ємність заповнюють рулетиками.
  4. банку заповнюють, не доходячи 2-3 см до верху. У кожну ємність вливають по 1 ст.ложці рослинного масла.
  5. у сотейник додають інгредієнти для маринаду. Рідина доводять до кипіння, витримують 1-2 хв., потім розливають в банки.

Тару ставлять у велику каструлю, яку заливають теплою водою. Коли вода закипить, стерилізують 10 хв.

Рулетики з кабачків в томатній заливці на зиму

Апетитні і смачні кабачки рулетиками на зиму готують з додаванням томатів

Недорога і проста в приготуванні закуска забезпечує організм вітамінами а, в, с.

Необхідні інгредієнти:

  • кабачки-1,5 кг;
  • томатна паста-0,5 л;
  • морква, цибуля — по 100 г;
  • часник – 4 зубки;
  • оцет столовий – 40 мл;
  • перець горошок – 10 шт.;
  • лавровий лист – 3-4 шт.;
  • сіль, цукор – по 20 г.

Рецепт приготування:

  1. плоди миють, нарізають слайсами, закручують в рулетики. Щільно укладають в банки.
  2. томатний сік змішують з дрібно нарізаними морквою і цибулею. До них додають спеції, сіль і цукор.
  3. соус ставлять на вогонь, проварюють протягом 10 хв.в кінці додають оцет.
  4. томатну заливкуРозливають в банки з закрученими овочами. Вона повинна повністю покривати заготовку.
  5. тару накривають чистими кришками. На дно великої ємності кладуть рушник. Ставлять банки, заливають теплою водою по плечики.
  6. ємності об’ємом 0,5 л стерилізують 30 хв., літрові – 1 годину.

Після вилучення з води банки герметично закупорюють, загортають пледом. Залишають остигати в перевернутому вигляді.

Терміни і правила зберігання

Заготовки на зиму зберігають в прохолодному, затемненому приміщенні. На банки з рулетами з кабачків не повинні потрапляти прямі сонячні промені. Термін зберігання продукту-6-8 місяців.

Висновок

Рулетики з кабачків на зиму можуть бути як самостійною стравою, так і доповненням до картоплі. Для заготовок краще брати молоді овочі, коли в них ще не сформувалися насіння.