У кулінарії кабачки використовують в тушкованому або запеченому вигляді, як доповнення до гарніру. Є багато способів заготовки на зиму у вигляді ікри, солоними або маринованими. Але також можна зробити малосольні кабачки швидкого приготування для вживання відразу, наприклад, з молодою картоплею. Блюдо виходить з пікантним смаком і ароматом тих спецій, які використовували за рецептом.
Секрети приготування
Для переробки беруть невелику кількість сировини, досить 1-2 кабачків. Мета-приготувати закуску малосольну, значить, залишати шматочки овочів в маринаді тривало немає сенсу.
важливо! через 2-2, 5 дня за смаком кабачки стануть солоними і жорсткими, тому заготовляють таку кількість, щоб його можна було використовувати протягом 24 годин.
Якщо овочі молоді, їх переробляють зі шкіркою. У старіших вона жорстка, в процесі швидкого приготування структура не стане м’якою. В останньому випадку, верхню частину зрізають тонким шаром, можна скористатися спеціальним пристосуванням для чищення картоплі.
Вибір овочів
Переробляють кабачки невеликого розміру, молоді, щоб насіння не були жорсткими, а середина м’якою, пористої
В магазині або на ринку вибирають сировину без ознак гниття, темних плям, м’яких ділянок і подряпин на поверхні.
Рада! для засолювання швидким способом віддають перевагу сортам з тонкою шкіркою, гладкою, однотонно пофарбованої.
Перед приготуванням сировину миють і витирають чистою серветкою. Якщо овочі вирощені самостійно і сумнівів в їх якості немає, а на поверхні видно небажані ділянки, їх акуратно зрізають тонким шаром.
Переробка сировини-процес швидкий і нетрудомісткий. Готовим блюдо буде відразу через кілька хвилин або потрібно дати йому постояти не більше восьми годин, все залежить від способу приготування. Рецептів багато, можна вибрати на будь-який смак. Основний інгредієнт: сіль і часник. Решта компонентів, наприклад, мед, оцет, лимон, набір пряних трав – за бажанням. Можна швидко посолити кабачок, помістивши його в пакет або зробити малосольним в будь-якій зручній ємності. Нижче кілька найпоширеніших, нескладних рецептів хрусткою, смачною закуски.
Інгредієнти:
- цукіні — 500 г;
- кріп – 1,5 пучка;
- часник – 4 часточки:
- сіль – 2 ст.л. З гіркою.
Швидкий спосіб, як зробити в пакеті малосольні кабачки:
- формують сировину кільцями, можна часточками, як кому подобається.
- заготовку кладуть в звичайний фасувальний пакет.
- нарізають часник кільцями або квадратними частинами, відправляють до кабачків.
- додають шинкований кріп.
- всі компоненти засипають сіллю.
- пакет зав’язують, кілька разів струшують, щоб все перемішати.
- кладуть в миску.
Залишають кабачки для швидкого приготування приблизно на вісім годин при кімнатній температурі.
Продукт виходить смачний, соковитий з приємним ароматом, хрусткий
Малосольні кабачки з медом швидкого приготування
Інгредієнти:
- кабачки-500-600 г;
- мед – 2 ст.л.;
- сіль – 1,5 ст. Л.;
- часник – 1 головка;
- рослинна олія – 100 мл;
- кріп – 4-5 гілочок;
- червоний або чорний мелений перець – за смаком.
Як швидко зробити малосольні кабачки:
- оброблену сировину ріжуть кружечками шириною по 1-1, 5 см.
- складають в глибоку миску і залишають на 30 хв.
- кріп дрібно шаткують і з’єднують з рослинним маслом.
- додають роздавлений часник, сіль, перець і мед. Всі компоненти ретельно змішують.
- на дні миски з’явиться сік з кабачків, його повністю зливають.
- заправляють нарізку сумішшю, перемішують.
Це один з швидких рецептів малосольних кабачків, вони будуть готові через 10-15 хв.
Вживають, як самостійну закуску або подають до макаронів, картоплі
Рецепт малосольних кабачків швидкого приготування з оцтом
Один з поширених швидких способів приготувати малосольні кабачки – в звичайному фасувальному пакеті. Для цього будуть потрібні:
- кабачки – 700 г;
- лимон-1 шт.
- яблучний оцет – 100 мл;
- базилік – 2 гілочки;
- цукор – 90 г;
- морква – 1 шт. Середнього розміру;
- часник – 3 зубці;
- кріп і петрушка – по 0,5 пучка кожного;
- насіння коріандру – 1 ч. Л.;
- сіль – 1,5 ч. Л.
Рецепт швидкого приготування малосольной закуски:
- лимон ділять на дві частини. З одного знімають цедру (верхній шар кірки).
- подрібнюють за допомогою дрібної терки, кладуть в сковороду.
- з усього цитруса беруть сік і заливають їм крихту.
- додають цукор, ставлять на плиту і кип’ятять хвилини дві, щоб розчинилися кристали.
- у рідину кладуть базилік, варять ще пару хвилин, відключають і дають охолонути.
- фігурним ножем формують кабачок тонкими слайсами, викладають в пакет.
- зверху засипають натерту довгою соломкою моркву.
- видавлюють часник. Посипають дрібно нарізаною зеленню.
- у ступці подрібнюють в порошок коріандр, додають в заготовку.
- зверху засипають сіль і поливають оцтом.
- фільтрують цедру через дрібне сито, сік відправляють до кабачків.
Пакет зав’язують, все перемішують, кладуть в миску, встановлюють гніт і поміщають в холодильник на дві години. Акуратно дістають малосольні шматочки з соку і викладають на блюдо.
Морква служить не тільки прикрасою закуски, але і доповненням її смаку
Малосольні кабачки з хріном
Швидкий рецепт для любителів гострої закуски.
Інгредієнти:
- цукіні — 0,5 кг;
- вода – 1 л;
- сіль і цукор-по 1 ст. Л.;
- корінь хрону — 1 шт.;
- часник – 3 зубці;
- стебла кропу – 1 пучок;
- лавровий лист-1 шт.
Приготування:
- корінь хрону обробляють від верхнього жорсткого шару і пропускають через м’ясорубку.
- овочі формують кільцями, поміщають в скляну банку разом з подрібненим часником і стеблами кропу.
- з’єднують у воді сіль, цукор і лавровий лист, варять 5 хв., остуджують.
- у нарізку відправляють хрін і заливають розсолом.
Закривають банку і залишають в кімнаті, через добу закуска буде готова до подачі.
Овочі виходять хрусткими, гострими, з вираженим ароматом часнику і хрону
Малосольні кабачки в пакеті з соєвим соусом
Компоненти:
- кабачки – 400-500 г (2 шт.);
- соєвий соус – 1 ст. Л.;
- кріп – 2 гілочки;
- петрушка – 2 стебла з листям;
- оцет (яблучний) – 30 г;
- оливкова або соняшникова олія – 100 мл;
- часник – 2 зубчики.
Важливо! готове блюдо буде через 10 хвилин після з’єднання всіх інгредієнтів
Соєвий соус солоний, тому сіль в рецепт не входить.
Послідовність швидкого отримання малосольних молодих кабачків, приготованих в пакеті:
- починають переробку з маринаду. У миску вливають соєвий соус, масло, оцет.
- кабачки нарізають тонкими кільцями, кладуть в окрему ємність.
- шаткують зелень, на дрібній тертці подрібнюють часник, перемішують з попередньою заготівлею.
- поміщають нарізку в пакет і заливають маринадом.
Герметично зав’язують і кілька разів струшують, залишають на 10-15 хв.
Для цього рецепта використовують тільки молоді овочі
Малосольні кабачки в пакеті хрусткі
Склад (на 1 кг):
- часник-2-4 часточки;
- кріп – 0,5 пучка;
- вода – 1 л;
- сіль – 1 ст.л. Без гірки;
- оцет 6% — 30 мл;
- лавровий лист – 1 шт.
- гвоздика, коріандр, перець горошком, кардамон, естрагон – за смаком.
Приготування малосольних кабачків:
- у каструлю виливають воду, додають всі пряні спеції і сіль.
- ставлять на вогонь, кип’ятять дві хвилини.
- нарізають овочі шматочками по 3 см.
- перекладають нарізку в скляну ємність.
- засипають в банку дрібно нарізаний кріп і часник, формований кільцями.
- ємність закривають і добре струшують, щоб вміст рівномірно перемішалося.
- остуджують маринад до 500, в заготовку додають оцет і заливають кабачки.
Ємність закривають і залишають при кімнатній температурі до повного охолодження, потім переміщують в холодильник на 5-6 годин.
Закуска виходить пряна і хрустка
Малосольні кабачки з лимоном
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт. (350-400 г).
- гілочки смородини – 2 шт.
- кріп – 3 парасольки;
- часник – 1 середня головка;
- лимон – 1/2 шт.;
- чорний перець – 15 горошин;
- сіль – 60 г.
Швидкий рецепт малосольних овочів:
- дно скляної банки об’ємом 1 л закривають гілочкою смородини і парасолькою кропу, 7 шт.перцю.
- головку часнику не обробляють від шкірки і не розбирають на зубці, просто розрізають поперек на 3 рівні частини. Одну з них кладуть на дно.
- овоч формують соломкою, заповнюють ½ частина ємності і заливають соком з половини лимона. Кладуть ще одну частину часнику, що залишилися горошини перцю, кріп.
- заповнюють банку. Наверх йде парасолька кропу, смородина і третя частина часнику.
- у мисці сіль розчиняють гарячою водою, відправляють до заготівлі.
- зверху до країв ємність заповнюють звичайною холодною водою з-під крана, закривають.
Банку ставлять в холодильник.
Через п’ять годин після закладки можна подавати до столу малосольну закуску
Пряні кабачки
Розрахунок на 0,5 кг овочів:
- петрушка, базилік, кріп, кінза (зелень) – по 2 гілочки;
- гвоздика – 2 шт.:
- запашний і чорний перець – 3 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- листя вишні, чорної смородини – по 2 шт.;
- лавр – 1 шт.
- сіль і цукор-по 1,5 ст.л.;
- вода – 1 л.;
- часник – 1 середня головка.
Як швидко отримати пряний продукт:
- овочі тонко нарізають будь-якою зручною формою, кладуть в миску.
- у каструлі з’єдную цукор, сіль, варять 2-4 хв., відставляють, щоб рідина охолола.
- на дно ємності кладуть по 1 шт.зелені і листя.
- видавлюють сік з лимона, 1/2 частина цитруса ріжуть на довільні шматочки.
- викладають шарами нарізку, чергуючи з усіма пряними спеціями і лимоном.
- зверху виливають сік і закривають інгредієнтами, які поміщені на дно.
- заповнюють маринадом і відправляють на вісім годин в холодильник.
Перед подачею рідину зливають, а шматочки викладають на блюдо.
Для любителів гострого смаку можна додати в заготовку перець чилі
Термін придатності і правила зберігання
Після приготування в фасувальному пакеті або в іншій ємності закуску відправляють на полицю холодильника. Термін придатності залежить від рецепта. З використанням гарячого маринаду продукт не втрачає харчову цінність в межах двох тижнів. Екземпляри у власному соку, просто засипані сіллю, рекомендовано вжити протягом 24 годин. Залитий холодною водою з сіллю кабачок можна зберігати сім діб, але потрібно бути готовим до того, що з кожним днем шматочки будуть більш солоні.
Висновок
Малосольні кабачки швидкого приготування – один із способів зробити закуску для вживання відразу або через кілька годин. Рецепти швидкі, нескладні, можна вибрати з розсолом або маринадом, або просто пересипати заготовку сіллю. Додати будь-які спеції в переважній для кожного кількості.